Nejsou Knights jako Knights

Jednu bitvu se znojemskou rytířskou družinou jsme relativně bez potíží vyřídili, teď nás ovšem čeká očekávaný šlágr víkendového 7. kola Snapbacks ligy. Na Vysočinu míří výborný passový útok Nitry Knights vedený zkušeným Borisem Bútorou. V neděli v 16:00 tak potřebujeme každý hlas na tribuně, protože s tak kvalitním soupeřem jsme se letos ještě nesetkali. Souboj nejlepších útoků ligy může nabídnout fakt epesní footballový zážitek.

Jedná se o první souboj Glads proti týmu s pozitivní bilancí. Nitra odstartovala porážkami s Ostravou a v Přerově, od té doby už ale svou bilanci vylepšila díky čtyřem výhrám v řadě na stávajících 4-2 a je dost možné, že budeme svědky semifinálové generálky. O to důležitější vyznění bude výsledek tohoto střetu mít.

201 bodů v dosavadních 6 zápasech versus 190 na straně Nitry. Oba týmy to směrem dopředu umí dost dobře. Zatímco u Glads panuje díky Honzům Dundáčkovi a Dunovskému (a dalším pracantům) balance mezi runovou a passovou hrou, Nitra se nachází v kategorii pass heavy offense.  Útok Nitry rovná se Boris Bútora. Tenhle  34letý zkušený quarterback za polovinou základní části dominuje všem passovým statistikám. Naházel zatím nejvíc yardů (1811), zaznamenal nejvíc touchdownů (23) a má nejvyšší procento kompletace svých příhrávek (71, 3 %).

Pro touchdown už Bútora poslal šest svých receiverů. Celkem sedmkrát se prosadil jeho oblíbený cíl Mario Bíro. Nejvíc yardů pak ze spolupráce s ním vytažil Luboš Paprčka – konkrétně 586.

Velmi rozdílně ale vypadá porovnání dosavadní obranné činnosti. Zatímco defense Glads povolila za 6 zápasů dohromady jen úctyhodných a parádních 20 bodů, Nitra zažila několik přestřelek a v kolonce 123. Matěj Večes se svým trenérským týmem tak rozhodně na videu zkoumal, jakým  způsobem získat proti Knights body, abychom udrželi stoprocentní bilanci ve Snapbacks lize a pokud možno opět i dominovali. Bude to důkladný test všech herních činností a schopností týmu. Go Glads!