Představení posil: Michal Novák a Karel Augusta

Představení posil: Michal Novák a Karel Augusta

Paddock liga je za rohem! První kolo se odehraje už tento víkend. V průběhu letošní, mimořádně dlouhé offseason vedení Glads opět nezahálelo a přivedlo do svých řad velmi zvučné posily. Pojďme si je tedy postupně představit.

 

Michal Novák a Karel Augusta

Krátce se nám představte - kolik vám je, co děláte, jaké jsou vaše koníčky, jak dlouho hrajete fotbal?

MN: Je mi 33, takže kristovky,  pracuji jako business analytik v bance, fotbal hraju už 9 let. Kromě fotbalu samotného mám rád hlavně lidi, který se kolem něj točí. Strašně si chci užít tuhle sezonu nejen proto, že nás bude hrát v Glads několik kluků z PBP a že je to nová výzva, ale taky proto, že jsem nastávající otec a další sezona už nebude.

KA: Je mi 34 let a kolem fotbalu se motám už 16 let. Živím se broadcastingem, živé televizní přenosy. 

 

Jak jste se dostali k fotbalu?

MN: K fotbalu jsem se dostal vlastně náhodou - jedno odpoledne jsem se poflakoval a přišel za mnou kamarád jestli nechci jet na trénink AF, tak jsem řekl že jo a totálně jsem tomu propadl.

KA: Jako dítě jsem se chtěl stát rytířem. V televizi zrovna běžel film o americkém fotbale, což mi v té době přišlo stejné - banda lidí ve zbroji, co se mlátí na palouku. O několik let později jsem se potkal s lidmi s výstrojí v ruce a ti mě už jen nasměrovali na nejbližší nábor. 

 

Na jaké pozici hrajete a co to obnáší? 

MN: Hraju DL, což by měli být ti největší a nejsilnější chlapi na hřišti, kteří nahánějí hrůzu. Na DL je důležitý najít správný poměr mezi dynamikou a silou, takže tomu odpovídají i tréninky, které jsou strašně komplexní. Musím ale říct, že raději mám silové tréninky než běhání, které s mojí váhou není úplně easy. 

KA: Hraju na pozici LB, spojka mezi DL a DBs. Mým úkolem je zastavit run, pomoc proti passu. 

 

Jaký přínos budete mít/máte pro Glads? 

MN: Doufám, že do Glads přinesu zkušenosti z několika AFL sezón, posílím DL a přinesu i s dalšími kluky z PBP pořádnou energii. 

KA: Zkušenost a oddanost sportu, který se stal mou vášní. 

 

Jaká je Tvoje nejvtipnější příhoda ze zápasu? 

MN: To teď fakt nevím.. spousta srandy je spíš po zápase.. na hřišti se snažím 100% soustředit. 

 

Už máš nějaké tréninky s Gladiators za sebou, co se Ti na trénincích líbí, co jsi třeba tolik jinde nezažil? 

KA: Kruháč na tréninku ve 30° horku na umělce mě trochu překvapil. Ale naštěstí mi je cvičení blízké a s chutí jsem si to užil. 

 

Máš nějaké své vzory v americkém fotbale jak v Americe, tak třeba v Evropě, případně jaký je Tvůj oblíbený tým? Kvůli čemu?

MN: Můj oblíbenec je asi jako u spousty DL JJ Watt hlavně kvůli tomu, jakou energii přináší na hřiště a hlavně že se nikdy nevzdává i skrz spoustu zranění, co každou sezonu má.

 

Už tuto neděli nás čeká první zápas proti Ústí nad Labem BladesPřijďte si nové tváře prohlédnout na vlastní oči a pomoci Glads k vítězství!

Neděle 16. 8. 2020 v 15:45
FC Vysočina Jihlava 
Vstupenky zde: https://ticketspot.cz/akce/paddock-liga-gladiators-vs-blades

#NoLimits #ReadyToWin