Preview: Paddock Kickoff vs. Ústí nad Labem Blades

Čekání je u konce! Již tuto neděli se po dlouhé mezisezónní a koronavirové pauze představí Vysočina Gladiators ve svém úvodním zápase Paddock ligy 2020. Jaké změny prodloužená příprava přinesla a kdo přesně přijede vyzvat Glads do Jihlavy? To vše se dozvíte v tomto preview.

 

GLADS JAKO NIKDY DŘÍVE

Paddock liga 2020 měla začít již v dubnu a gladiátorské vedení sestavilo tým, který měl za cíl konkurovat nejlepším týmům v lize a vybojovat postup do Czech Bowlu. Kromě dvou jihlavských náborů a pokračování spolupráce s QB Reggiem Langfordem přivedl recruiting několik zajímavých jmen z tuzemska. Mezi ta nejzvučnější patřil Stanislav Lepič, DB pardubických Stallions, a Jan Beran, WR pražských Black Panthers. 

Těsně před zahájením však byla soutěž zrušena a tým vedený Langfordem se na hřiště nepodíval. „Bylo to velké zklamání,“ vzpomíná předseda klubu Martin Kulha. „Hodně věcí se nám v recruitingu povedlo a tým byl připravený vyhrávat.“ Až slibný vývoj epidemické situace v ČR dal Glads v červnu naději, že se letos na hřiště přece jenom dostanou. „Věděli jsme, že pokud se rozhodneme do odložené sezóny nastoupit, bude si to vyžadovat stejně, ne-li více práce, než kterou jsme jako klub odvedli od minulého září. Reggie musel odjet a nebylo jisté, kolik hráčů se rozhodne v srpnu nastoupit.“ Na pozici headcoache se vrátil Ondřej Paulus, který tým vedl posledních pět sezón a na pozici QB vedení angažovalo Američana Joyeho Bradleyho, který do zrušení letošní španělské soutěže oblékal dres katalánského týmu Hospitalet Pioneers. „Joey je velice zkušený hráč,“ komentuje příchod Bradleyho coach Paulus. „Měli jsme na seznámení a sehrání jen něco přes měsíc, ale výsledek je především díky jeho pracovitosti a odhodlání hráčů výborný. Nemůžu se dočkat, až je všechny uvidím v akci.

Se znovuzrozením sezóny 2020 přišla i druhá vlna recruiting tuzemských hráčů. „Kvůli neúčasti některých českých týmů v soutěžích, především pražských Black Panthers, jsme dostali příležitost do týmu přivést několik českých hvězd, které by naším hráčům ukázaly fotbal na vyšší úrovni, než na kterou jsme zvyklí,“ říká Kulha. „Chceme využít jejich hráčský a trenérský potenciál,“ doplňuje Paulus a pokračuje: „Kvůli přesunutí sezóny na podzim nemůže nastoupit asi 7 našich hráčů, takže chlapi z Prahy naší soupisku doplní. Samozřejmě to bude obrovský skillový boost, který ale vnímám i jako dárek celé naší organizaci a fanouškům, kteří nás za ty léta podporovali. Nikdo, kdo se na nás přijde letos podívat, nebude litovat.“ Za Gladiators nastoupí taková jména jako Karel Augusta (LB), Tomáš Svoboda (LB), Jan Kabát (DB), Jan Rauš (OT), Jakub Smutný (DE) nebo Michal Novák (DT).

 

BLADES KONEČNĚ S BLÁHOU

Ústí v minulé sezóně absolvovalo premiéru v Paddock lize stejně jako Gladiators. K jejich smůle se však ještě před sezónou zranila jejich hlavní opora, reprezentační QB Jan Bláha, který tedy musel následný ročník 2019 vynechat. Zápas v Jihlavě je tak nadějí nejen pro Blades, jejichž útok loni bez Bláhy podával podprůměrné výkony, ale také pro fanoušky české scény amerického fotbalu, kteří po dlouhé době uvidí tuto českou hvězdu konečně zpátky na trávníku. Blades letos znovu povede česká legenda na trenérské pozici Jan Leško, kterého Ústí poprvé povolalo na Silver Bowl (finále druhé ligy), ve kterém Blades navzdory dvou předešlým prohrám zdolali právě Vysočinu a připravili ji v roce 2018 o zlato. Dokáže kombo Bláha-Leško znovu na Gladiators vyzrát? I Blades ve svém středu přivítali pro letošek posily z PBP. Mezi ty největší patří pětatřicetiletý veterán Ladislav Jenšík (DB) a mladá naděje budoucnosti Jakub Janda (LB). Ústeckou secondary ještě vyztuží americká posila Nolan Corpening.

 

BITVA O ZÁPAD ZAČÍNÁ

Systém soutěže se od té jarní plánované změnil. Odstoupením pražských Lions se otevřelo jedno místo ve skupině ZÁPAD, které zaplnil jiný tým z hlavního města – Prague Mustangs. Počet zápasů základní části se snížil z 10ti na 8. Každý tým se tedy dvakrát utká s každým ze své skupiny a odehraje utkání s dvěma týmy ze skupiny druhé. Zápas Gladiators s Blades hned v úvodu sezóny začne psát příběh skupiny ZÁPAD, ve které o dvě postupová místa do playoff budou bojovat ještě zmiňovaní Prague Mustangs a plzenští Patriots.

 

GLADIATORSKÝ GAMEDAY

Kromě parádního fotbalu se mohou fanoušci těšit také na tradičně pohodovou atmosféru pro fanoušky. Kromě vynikajícího občerstvení a soutěží se můžete těšit na profesionálního komentátora, gladiátorský fanshop s novým merchem, MANN+HUMMEL chillout zónu, Prague Stars Cheerleaders a další bomby. 

 

Přijďte podpořit Glads v jejich úvodní zkoušce na cestě do Czech Bowlu a zažijte netradiční večer plný sportu, jídla a zábavy.

Neděle 16. 8. 2020 v 15:45
FC Vysočina Jihlava 
Vstupenky zde: https://ticketspot.cz/akce/paddock-liga-gladiators-vs-blades

#NoLimits #ReadyToWin