Preview: Prague Lions

Preview: Prague Lions

Zápas neporažených je tady! Vysočina Gladiators přivítá již tuto sobotu na jihlavském stadionu FC Vysočina hlavního favorita na titul – Prague Lions.

Asi málo kdo ještě před pár měsíci čekal, že zrovna tento duel uprostřed sezóny 2019 bude jedním z nejočekávanějších zápasů průběhu Paddock ligy. Jenomže to nikdo netušil, co se na Vysočině odehraje v první polovině letošního ročníku. Gladiators zahájili sezónu těsným vítězstvím v Brně, ale největší překvapení přišlo až o týden později. Jihlavskou sérii domácích zápasů zahájil souboj s ostravskými Steelers, ve kterém si domácí vytvořili značný náskok a i přes velký tlak hostů v druhém poločase, dokázali vedení udržet a zvítězit. Porážka Ostravy jako kdyby restartovala předsezónní predikce a Gladiators se náhle stali žhavým adeptem na playoff. Svůj rychlý vzestup však museli potvrdit v následujících dvou duelech proti týmům ze dna tabulky. S prvním soupeřem, brněnskými Alligators, si Vysočina před kamerami České televize poradila celkem s přehledem a týden na to, již těsnějším rozdílem, dokázala zvítězit nad plzeňskými Patriots.

Pražští Lions zatím předvádí přesně to, co se od nich před začátkem Paddock ligy očekávalo. Po ne přímo přesvědčivém úvodním vítězství 7:0 proti ostravským Steelers našli Lions rytmus a další čtyři soupeře porazili vysokými rozdíly.

Síla obou celků vychází především z jejich útoků. Obě offense vévodí ligovým statistikám: Gladiators se již povedlo skórovat 27 krát a průměrně tak soupeřům nastříleli 47,8 bodů. Lions s jedním odehraným zápasem navíc skórovali 26 krát a průměrně si tak připsali 36,6 bodů na zápas. Gladiators za tento mimořádný výkon vděčí především svému QB Langfordovi, který skvěle pracuje se svými WRs CaltouPurdiemČermákem a Koudelou a pokud to nejde jinak, útočí po zemi po svých. Poslední dva zápasy ale také ukázaly, že Vysočina může postupovat i po zemi. Za solidně hrající offense line dokáže procházet duo RBs Dunovský a Benc. Útok Lions diriguje QB Hayes, který nejčastěji hledá WRs SuchéhoKohutaStevense a Baileyho.

Lions jsou jedním z nejzkušenějších klubů v ČR,“ komentuje soupeře hlavní trenér Gladiators Ondřej Paulus. „I přesto, že letos dominují především útokem, tak není pochyb o tom, že jsou kvalitním celkem ve všech aspektech hry. Vzhledem k naší minulosti je mi ctí proti Lions vůbec nastoupit. Mít šanci s nimi držet krok a pokusit se o překvapivé vítězství je nad jakékoliv očekávání, které jsme v přípravě měli.“ Pauluse doplňuje i hrající předseda klubu DE Martin Kulha: „Jsem hrdý na naši organizaci, že dokázala vyrůst na úroveň, kde dokážeme konkurovat i takovým klubům, jako jsou Lions. Do sobotního zápasu dáme maximum. Představa vítězství je nepředstavitelně lákavá!

Jak už je u amerického fotbalu běžné, oba týmy se budou muset obejít bez několik zraněných hráčů. Gladiators přišli v zápase proti Steelers o svého nejlepšího WR Vojtěcha Mašitu, který s přetrženými vazy v koleni přijde o zbytek sezóny 2019. Lions nastoupí bez LB McCandlesse, který odcestoval zpět do USA. Na jeho místo by měl nastoupit nováček v české lize Griffin Weigl. Se zraněním se také potýká opora pražské defense LB Boucký, který se zranil v úvodním zápase proti Steelers.

Sobotní souboj neproběhne pouze na hřišti. Jihlava, pověstná svou návštěvností a podporou místních Gladiators, přivítá lionský fanclub. Přijď tedy na stadion FC Vysočina a podpoř Vysočinu v tomto mimořádném utkání. „Vítěz se stane minimálně na týden nejlepším týmem v české lize,“ uzavírá Paulus, „Už dlouho jsme netoužili tak moc vyhrát!

Zápas začíná v 15:45!

#ReadyToWin #DreamBIG