Preview: Vysočina Gladiators vs. Prague Mustangs

Základní část Paddock ligy vstupuje do druhé poloviny, ve které budou Glads bojovat o postupové příčky do playoff! Již tuto neděli budou mít možnost potvrdit pozici neporaženého favorita před svým domácím publikem proti nováčkovi ligy, pražským Mustangs. Dokáže Vysočina zvládnout duel, ve kterém soupeř nemá co ztratit, ale může mnoho získat? Zazáří především gladiátorský útok vedený Američanem Joeym Bradleym nebo se prosadí českými hvězdami vyzdobená obrana Vysočiny?

ODVETNÁ BITVA

Již ve druhém kole letošní sezóny odcestovali Glads vyzkoušet připravenost nováčka elitní ligy do Prahy. Mustangs přijali pozvání hrát s těmi nejlepšími v ČR místo svého městského rivala, pražských Lions, kteří se rozhodli letos nenastoupit. „Nebylo to úplně v našem plánu, protože jsme chtěli výhledově v první lize soutěžit až za několik let, ale nakonec jsme pozvání přijali,“ komentoval postup Mustangs hlavní trenér a legenda českého fotbalu Josef Fuksa. „Mustangs patří určitě respekt za to, že se vydali do Paddock ligy,“ chválí Pražany předseda Gladiators Martin Kulha. „Budou to mít těžké, částečně i proto, že nepřivedli žádné importy, ale zkušenosti, které za tento rok načerpají, se určitě neztratí.“ Kvalitativní rozdíl byl znát hned v prvním vzájemném duelu, ve kterém Glads porazili Mustangs vysoko 69:6. Jediný touchdown, který se podařil Praze skórovat, šel z ruky QB Ernekera na svého WR Karla Peprného. „Výsledek zápasu to nijak neovlivnilo, ale byla to chyba a od toho jsou tréninky, abychom chyby prošly a příště je již nedělali,“ komentuje inkasovaný TD hlavní trenér Vysočiny Ondřej Paulus a dodává: „Každý tým v lize má kvality na to skórovat a jakékoliv podcenění v odvetě by byla zbytečná chyba. Naším cílem je předvést doma v Jihlavě parádní fotbal a získat další vítězství.

KOMU SE DAŘÍ?

Soupiska Gladiators zatím neodhalila zásadní slabinu, spíše naopak. Hned několik hráčů zažívá životní sezónu a svými výkony táhnou všechny ostatní dopředu. První stojí za zmínku RB Jan Dunovský, jehož úspěchy vytváří pětice ofensivních linemanů – Petr Gerstner, Marek Antotnů, Erik Kotek, Jan Rauš a Radek Mitáš. Dunovský si za 4 zápasy připsal neuvěřitelných 12 TDs/570 all purpose yardů a vede tak scoring statistiky celé ligy. Vzduchem v ČR letos dominuje s velkým náskokem gladiátorský QB Bradley s 1111 passing yardy a 17 TDs. Mezi jeho největší zbraně patří WRs Beran, Mašita a Čermák, kteří drží v recieving yards první, třetí a páté místo v celé lize. WR Beran k prvenství v této kategorii přidal také 7 TDs, což je o 4 více, než druhý WR v celorepublikovém srovnání. Gladiátorská defense vyztužená několika hráči pražských Black Panthers sice vévodí Paddock lize také, avšak rozdíly mezi prvními třemi (druzí Brno Sígrs, třetí Ostrava Steelers) jsou zanedbatelné. Glads dovolili soupeřům 735 yardů/8 TDs, Sígrs 745 yardů/7 TDs a Steelers 748 yardů/9 TDs. Povede se některému ze jmenovaných v neděli přidat k již tak výborným úspěchům? 

GLADIÁTORSKÝ GAMEDAY

Duel s Mustangs bude již v pořadí třetí GAMEDAY, který Glads fanouškům Vysočiny nabídnou. Přijďte podpořit zatím neporažené gladiátory na cestě do Czech Bowlu a užijte si atmosféru zápasu amerického fotbalu se vším všudy. Těšit se tradičně můžete na vynikající občerstvení, soutěž, profesionálního komentátora, gladiátorský fanshop s novým merchem, MANN+HUMMEL chillout zónu, Prague Stars Cheerleaders a další pecky. Přijďte, budeme vás potřebovat! 

#NoLimits #ReadyToWin