Vojta Mašita: „Na Kragujevac jsme měli, na rivaly z Přerova jsme připraveni"

V loňské sezoně byl s 12 touchdowny nejlepším ligovým recieverem a letos pokračuje v podobné produkci, když v prvních třech zápasech Snapbacks ligy zapsal ze 17 catchů 255 yardů a 4 touchdowny. Vojta Mašita aka touchdownová mašina si v útoku vedeném Honzou Dundáčkem lebedí a zažívá úspěšné časy, i když se potýká se zdravotními komplikacemi. O nich, vzpomínce na Srbsko a naladění na Přerov pohovořil v našem rychlém předzápasovém rozhovoru.

Vojto, jak v tobě doznívá vyřazení z CEFLu, kde jste padli na hřišti srbského Kragujevace 33:49, jak jste to kousli?

Bylo to těžké. Prohráli jsme první čtvrtinu, a pak jsme se to zbytek zápasu snažili dohnat. Celkově jsme na ně myslím měli. V začátku utkání hrály roli malé rozdíly, které nás stály tu zmiňovanou první čtvrtinu a v důsledku pak vlastně celý zápas. Pak jsme se jim herně dorovnali a možná byli i lepší, trošku nás taky potopili rozhodčí. Škoda.

Teď vás doma čeká Přerov. Ideální šance vrátit se na vítěznou vlnu?

Každý rok se na ně moc těšíme, protože od dob, co jsme se s nimi potkávali v nižších soutěžích, tam mezi námi panuje velká rivalita. Bude to boj, ale když na ně vyrukujeme tvrdě od první čtvrtiny, můžeme je brzo zlomit. Jim totiž když se nepodaří vstup do zápasu, tak pak nehrají svou hru. My si musíme hrát tu naši a tím je zdemolovat a na hřišti dominovat.

Vloni jsi Czech Bowl končil zraněný, jak jsi na tom vlastně po téhle stránce teď?

Měl jsem otřes mozku, na reprezentaci jsem si pak udělal něco z kyčlí a z toho jsem pak zjistil, že mám artrózu kyčelního kloubu. Nicméně dokud chodim, tak můžu běhat, ale nějaká bolest tam cítit pořád je. Ale s tím se prostě musí bojovat.

Co váš útok? Vloni jsi se stal velkou zbraní, jak vám to podle tebe šlape letos a jak se v téhle offense cítíš?

Z našeho útoku mám velkou radost. Spencer a Knoflík jsou nejlepší kombo, co tu mohlo působit. Mně se naše hra zamlouvá hodně a myslím si, že kluky to baví víc než vloni, kde to všechno bylo narychlo a hrálo se takové dost basic schéma. Letos už to máme propracovaný víc. Každý další trénink zkoušíme nový věci, takže bych řekl, že se pořád posouváme a v průběhu sezony ukážeme další progres.