Blíží se prvomájový lov Mamutů

Foto: Barbora Szabová photography

Po bohužel neúspěšné evropské misi v Srbsku se Gladiators opět představí v rámci domácí Snapbacks ligy. Fanoušky čeká sváteční prvomájový football, ve kterém se Vysočina poměří s Přerovem Mammoths (2-1). Jedná se o souboj týmů s pozitivní bilancí, takže doraž v 16:00 na stadion FC Vysočina i ty!

Naše obrana se bude chtít po téměř 50bodovém přídělu od Kragujevace vrátit do českého standardu, ve kterém povolila ve třech zápasech jediný touchdown Bratislavě. Proti Přerovu to konkrétně bude znamenat vytvoření tlaku na reprezentačního quarterbacka Mamutů Michala Stokláska, který je na 50 % kompletace svých pasů a připsal si zatím 7 pasových touchdownů.

Útočný potenciál ale odhalil Přerov nejsilněji v jediném souboji s Nitrou, který se proměnil v ofenzivní přestřelku 39:34. Klíčový part v ní hrála spolupráce Stokláska s Matějem Kubešem, které znamenala tři přerovské touchdowny. V dalších dvou duelech, které Přerov doposud odehrál výhradně na domácím stadionu, to ale směrem dopředu nebyla taková sláva. Proti Bratislavě Mamuti skórovali jen díky chybě special teamu Monarchs a na porážku Znojma 18:7 byl potřeba extra push ve čtvrté čtvrtině.  

Útok Gladiators bude chtít potvrdit svou výsostnou pozici v první polovině Snapbacks ligy. Ve třech kolech totiž dosáhl na 127 bodů, což je nejvíc ze všech týmů. QB Honza Dundáček je velkou jistotou ve vzduchu i po zemi, kde si připsal už 4 touchdowny a parádních 171 yardů. Přerovská defenziva může po vypršení trestu zase počítal s defensive MVP loňského ročníku Lubomírem Dohnalem, obrannou hru vylepšil také příchod Tyrona Clarka.

Přijďte nás povzbudit, společně s vámi chceme protáhnout vítěznou sérii začátku sezony na 4! Go Glads!