Glads nebo Knights? Dundáček nebo Bútora? Konec sezony nebo Czech Bowl?

Zatím největší a jednoznačně nejdůležitější zápas sezony je tu! Veškerá příprava, každý trénink, každá týmová session se právě teď musí zhodnotit. Semifinále s Nitrou Knights v neděli 2.7. od 16:00 rozhodne o tom, zdali se naplní předsezonní cíle Vysočiny, nebo sezona skončí zklamáním, což si nikdo z týmu nehodlá připustit. Proto apelujeme a vyzýváme všechny fanoušky, aby dorazili do areálu Na Stoupách. Glads budou potřebovat maximální podporu, aby mohli podat maximální výkon a postoupit do Czech Bowlu.

„Pro nás to je opravdu zápas s maximální důležitostí. Vnímáme to, že je Nitra velmi silná a pokud nepodáme náš nejlepší výkon, můžeme prohrát a sezóna skončí velkým fiaskem. Na Nitru se chystáme už poslední 3 týdny, kdy jsme věděli, že s největší pravděpodobností narazíme právě na Knights,“ říká o nadcházejícím mači předseda Gladiators Martin Kulha.

Na hřišti se potkají nejlepší dva útoky Snapbacks ligy, které táhnou vynikající a zkušení QBs. Bez nadsázky půjde o souboj legend česko-slovenské scény. Na straně hostů prožil snovou sezonu Boris Bútora, jehož kanón v pravačce doručil do rukou výborných WRs 40 (slovy čtyřicet tvl!) touchdownů. Bútora tak překonal 4 roky starý rekordní zápis Snapbacks ligy, o který se tehdy postaral Michael Hayes. Nejčastějšími cíli jsou číslo 1 a 11. Atlet s rychlýma nohama Luboš Paprčka a vytáhlý borec, který má skoro v každém souboji s cornery tak trochu mismatch Mario Bíro. Oba se dohromady z té zmiňované čtyřicítky TDs postarali o 27. Jinak celkově Bútora naházel 3115 yardů s úspěšností kompletace bezmála 70 %. Vytvořit tlak na ústřední postavu Knights bude jedním z klíčů k úspěchu.

Na druhé straně bude útok Glads opět spoléhat  na zkušenosti a schopnosti Honzy Dundáčka. Vzduchem toho naházel pravda méně než Bútora (1975 y, 23 TDs), ale jak všichni dobře víme (a ví to i Nitra), nebezpečný je narozdíl od slovenského kolegy i po zemi, kde letos urazil 416 yardů a podepsal se pod svých 13 rushing TDs.

Před zápasem se vzpomíná letošní jediný vzájemný zápas Glads s Nitrou, který skončil těsnou výhrou slovenského celku a nabídl přestřelku s 83 body – Knights ji po neúspěšném závěrečném 2pt conversion získali 42:42.

„Těžko říct, zda si můžeme vzít nějaké poučení z prvního zápasu, který jsme odehráli v základní části, protože si nemyslím, že jsme k němu přistoupili jakkoliv špatně nebo soupeře podcenili. Nicméně vnímám, že DC Moore věnuje přípravě na tento zápas maximální úsilí a soustředíme se především na odstranění chyb, které jsme v tomto zápase předvedli. Zároveň je příprava logicky důkladnější, protože na ni máme mnohem víc času, než v základní části, kdy jdeme zápas od zápasu a na přípravu máme většinou pouze pár dnů, dodává Kulha a pokračuje i s pozváním pro fans.

„Od zápasu očekávám především velkou přestřelku, protože se potkají dva nejlepší útoky v lize. A co může být lepší pozvánka, než vyrovnaný zápas, kde padne hodně bodů. Ostatně to dokazuje i letošní první zápas s Nitrou, ve kterém padlo dohromady 83 bodů. Takže pokud někdo váhá, rozhodně nebude moc lepších příležitostí, kdy si přijít užít parádní zápas a pomoct Glads postoupit do Czech Bowlu, který bude letos také v Jihlavě.“