Honza Dunovský před Znojmem: Musíme zlepšit přístup k tréninku i zápasům

Po bye weeku se Glads chystají na dalšího soupeře, kterým budou v sobotu 11. června od 15:00 znojemští Knights. Jedná se letošní druhý střet s týmem, který jsme v domácím měření sil deklasovali 49:6 (naše poslední ligová výhra). Rytíři se po angažování QB Tylera Lee Callense herně zlepšují, nicméně Gladiátoři nemají jiný cíl než jasnou výhru. Zejména proto, že poslední dva zápasy Snapbacks ligy se jim výsledkově ani herně nevydařily podle představ. Po domácí prohře s Nitrou 41:42 následoval neúspěch i v očekávaném šlágru na Bazales se Steelers 26:34. A právě k poslednímu vystoupení s Ostravou se vracíme v rozhovoru s naším RB Honzou Dunovským.

Jak jste si utkání se Steelers vyhodnotili?

Velký neúspěch týmový pro hráče i organizaci. Musíme zlepšit přípravu na zápasy i k tréninku jako takovému.

Co bylo v tom utkání klíčové? V čem byla Ostrava lepší než vy?

Mám pocit, že to Steelers chtěli víc. Lépe hýbali s balonem, což bylo zásadní. To, že musíme zlepšit přípravu k zápasu, myslím hlavně ve smyslu toho, abychom uměli reagovat na nepříznivé situace, které během utkání můžou nastat. To se nám nepodařilo.

Po zdravotní stránce na tom jste jak?

Základní část vrcholí, pár zápasů za sebou máme, takže nějaké bolístky tam jsou, ale nic zásadního to není. Pár lidí se podle mě do play-off dokáže dát za pár týdnů do pořádku.

Jak se z těch dvou proher jako tým chcete ponaučit?

Už je to pár let, co jsme měli dvě prohry za sebou, takže v tomhle ohledu to velké ponaučení je. Pro mentální nastavení celého týmu a v rámci přístupu k tréninkům a v zápasech, kdy kluci ze sebe prostě musí vyždímat víc. Do téhle fáze stačilo „tak nějak hrát“ a ono to vydalo na výhru, ale zjistili jsme, že takhle to nejde a před play-off je potřeba do toho footballu dát co nejvíc.