„Posunuli jsme se v souhře a v tom, kam až můžeme dosáhnout,“ říká na startu sezony QB Honza Dundáček.

Jeho jméno je synonymem úspěchu. Sedm cen pro Hráče roku mluví za vše. Málokdo toho na českých (i rakouských) trávnících dokázal tolik jako on. Quarterback Jan Dundáček už druhou sezonu obléká dres Gladiators, které chce dotáhnout k titulu. V prvním mači proti Alligators měl jeho statistický zápis hodnotu 9-23-1, naházel 126 yardů, tři spoluhráče poslal pro touchdown a po zemi sám jeden také přidal. S 58 rushing yardy byl neproduktivnějším hráčem Vysočiny.

Honzo, jak hodnotíš zápas v Brně a váš suverénní vstup do sezony?

Když vyhrajete 49:0, tak asi nemůžete být nešťastný. Svůj výkon ale osobně řadím k těm horším. Nicméně z výhry jsme spokojení.  

Proti Ústí byste jistý rozjezd asi chtěli potvrdit, předpokládám.

Máme nově složenou offense lajnu a byť Ústí nechceme podcenit, tak vzhledem k tomu, že ještě některé hráče zkoušíme na nových pozicích, tak Blades beru jako soupeře, který se nám k takovému pozvolnému startu typově hodí.

O kolik komfortnější pro tebe bylo strávit s Gladiators celou přípravu a nenaskočit do rozjeté sezony jako vloni?

Natrénovali jsme toho výrazně víc. Vloni jsem po 4 dnech šel hrát první zápas. Příprava byla mnohem důkladnější. V něčem se ale stejně začíná od nuly. Offense lajna se skládá nově, máme komplexnější playbook. Měli jsme na všechno víc času, což by se v naší hře mělo určitě projevit

Slouží loňská porážka v Czech Bowlu, kterých jsi v kariéře moc nezažil, jako motivace pro letošní práci…

Samozřejmě máme ambice Czech Bowl letos vyhrát, ale sezona to bude dlouhá a cesta k němu náročná. Musíme si dobře naplánovat tréninky, postupně se na nich zlepšovat, vyhrávat zápas za zápasem a hlavně neztratit fokus, motivaci a chuť vítězit.

Fyzicky a mentálně se na začátku sezony cítíš jak?

Cítím se zatím dobře a nějaké známky stárnutí na sobě nepozoruju. Uvidíme samozřejmě, co na to druhá půlka sezony. Ligový schedule je brutální, každý víkend hrajeme zápas, což jsem nezažil od doby PBP, kdy jsme hráli v Rakousku a Česku. Žádný bye week, takže snad se moc nezraníme a když už ano, doufám, že dokážeme každého plnohodnotně nahradit. Mám z nás dobrý pocit. Rozhodně jsme se posunuli v sehrání a v tom, kam až můžeme jako tým společně dosáhnout.