Představení posil: Jan Rauš a Jakub Smutný

Paddock liga je za rohem! První zápas odehrajeme už tento víkend. V průběhu letošní, mimořádně dlouhé offseason vedení Glads opět nezahálelo a přivedlo do svých řad velmi zvučné posily. Pojďme si je tedy postupně představit.

 

Jan Rauš a Jakub Smutný

 

Krátce se nám představte - kolik vám je, co děláte, jaké jsou vaše koníčky, jak dlouho hrajete fotbal?

JS: Je mi 24 let, koníčky: americký fotbal, rybaření, beach volejbal, trochu hasiči  fotbal hraju asi 5 - 6 let, začal jsem v Pardubicích, kdy mi můj spolubydlící na intru na střední řekl, že začal hrát americký fotbal, jestli bych to nechtěl taky zkusit, tak jsem řekl, že jo, šel jsem na první trénink a hned mě to chytlo a zůstalo mi tohle nadšení až doteď.

JR: Je mi čerstvých 26 let a než jsem se díky loňskému kontraktu ve Francii s Thonon Black Panthers začal fotbalem živit, tak jsem pracoval pro jednu bezpečnostní agenturu. Fotbal hraju aktuálně dvanáctým rokem a protože ho kromě hraní ještě trénuji v rámci mládežnické a ženské kategorie, tak na koníčky moc času nezbývá. 

 

Jak jste se dostali k fotbalu?

JR: Před fotbalem jsem se věnoval plavání a potápění, ale bohužel jediný pražský klub zanikl a nejbližší byl někde u Pardubic, tak jsem hledal pro sebe dál uplatnění jinde. Vzhledem k tomu, že jsem tehdy bydlel v pražských Vršovicích a nechtělo se mi dojíždět, odeslal jsem maily do rugby klubu Slavia, vzpěračského oddílu Bohemians a tehdejších Prague Panthers, kteří trénovali na atletickém stadionu SK Slavia Praha. Panteři se ozvali jako první, já přišel na trénink a už u toho zůstal.

 

Na jaké pozici hrajete a co to obnáší?

JS: Moje pozice je defensive end, defensive tackle, a jde ve zkratce o to, při passu se dostat na quarterbacka a zneškodnit ho a při runu splnit si svou povinnost co mám zadanou a případně sundat hráče s míčem

JR: Hraju tu nejlepší fotbalovou pozici na světě a tou je ofenzivní lineman. Naším úkolem je blokovat podle předem daného schématu a vytvářet prostor pro ostatní hráče, kteří mohou skórovat. Je to sice „nevděčná“ práce, protože obvykle za touchdowny sklidí slávu někdo jiný, ale každý pravý fanoušek fotbalu ví, že bez dobré ofenzivní lajny se žádný tým neobejde. 

 

Jaký přínos budete mít/máte pro Glads?

JS: Přínos chci samozřejmě dominovat na hřišti a při trénincích poradit klukům, co a jak dělat líp na své pozici

JR: Příjemný mix dvanácti let hraní fotbalu na velmi dobré úrovni, výchovy od historicky nejlepšího klubu v ČR Prague Black Panthers zakončený trochou zkušeností ze zahraničí od Francie po Mexiko.

 

Na tréninku se člověk zrání snad více než při zápase, je to pravda nebo ne a jak to máš Ty a zranění, vyhýbáš se jim úspěšně? / Co bys doporučil proti zraněním typu natažený sval atd.?

JS: To se takhle nedá říct, že víc zranění je na tréninku než v zápase, nikdy nevíš, co se může stát, každopádně já jsem se naštěstí zraněním doposud vyhýbal. A co bych doporučil? No tak rozhodně se pořádně protahovat!

 

Když tenhle rok Lions nenastoupí do sezóny, tak budou chtít všechny ostatní prvoligové týmy ukořistit zlato, proč zrovna Gladiators by mohli vyhrát?

JR: Mě osobně absence Prague Lions mrzí, protože je to dobře koučovaný tým plný kvalitních hráčů, nicméně si nemyslím, že by jejich absence v letošním ročníku ligy nějak změnila ambice ostatních prvoligových týmů. Cílem každého týmu by mělo být vyhrávat a na konci sezony zvednout pohár pro vítěze. Osobně nerad říkám, proč bychom měli vyhrát nebo proč by ostatní měli prohrát, protože startovní pozice je pro všechny stejná a jedině na hřišti se ukáže kdo se jak připravil.  

 

Co rodina a podpora, podporovali Tě už od začátku, nebo sis to musel u nich vybojovat? Kdo je Tvůj největší fanoušek?

JS: Rodina a přítelkyně mě podporují pořád, ale když jsem přišel s tím, že hraju americký fotbal, tak jsem si to musel u táty vybojovat, každopádně teď už je rád, že jsem s tím neskončil a fandí mi

Největší fanoušek je asi moje přítelkyně, a jinak mi fandí i přátelé, známý, rodina.

 

Kdybys dal někomu pěstí, jak velkého savce by si dokázal vypnout, počínaje od myši po slona?

JR: Fyzickému násilí mimo prostředí, kde je regulované pravidly (fotbalové hřiště, boxerský ring aj.) se snažím vyhýbat, takže na tuto otázku nedokážu odpovědět. Pokud by k tomu ale došlo, myslím, že větší myš nebo menšího slona bych zvládl. 

 

Už zítra nás čeká první zápas proti Ústí nad Labem BladesPřijďte si nové tváře prohlédnout na vlastní oči a pomoci Glads k vítězství!

Neděle 16. 8. 2020 v 15:45
FC Vysočina Jihlava 
Vstupenky zde: https://ticketspot.cz/akce/paddock-liga-gladiators-vs-blades

#NoLimits #ReadyToWin